Introductie

Ahmet Altan

Ahmet Altan (1950) is een van de grootste schrijvers en journalisten van Turkije. Hij schreef verschillende romans, die in vele talen zijn uitgebracht. Altan is de oprichter en hoofdredacteur van het Turkse dagblad Taraf, dat na de mislukte staatsgreep in 2016 werd verboden. In het najaar van 2018 wees de Turkse rechter het hoger beroep...Lees meer

Biografie

Ahmet Altan (1950) is een van de grootste schrijvers en journalisten van Turkije. Hij schreef verschillende romans, die in vele talen zijn uitgebracht. Altan is de oprichter en hoofdredacteur van het Turkse dagblad Taraf, dat na de mislukte staatsgreep in 2016 werd verboden. In het najaar van 2018 wees de Turkse rechter het hoger beroep in Altans zaak af, hij zal geen aanspraak kunnen maken op voorwaardelijke vrijlating of een amnestieregeling.

Ahmet Altan is erelid van PEN Vlaanderen. Zij bezochten in april Yasemin Congar en Mehmet Altan, de partner en de broer van Ahmet, en maakten van deze ontmoetingen twee opnames. De filmpjes bevatten een unieke inkijk in de vaak absurde situatie waarin vele Turkse schrijvers en journalisten zich vandaag de dag bevinden. Klik hier om de video met Ahmet Altan's partner te bekijken, en klik hier om de video met Mehmet Altan te bekijken.