Introductie

© Sander Troelstra

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en historicus. Verder schrijft hij voor verscheidene nationale en internationale kranten en tijdschriften, zoals NRC Handelsblad, Humo, De Morgen, Vrij Nederland, Das Magazin, De Volkskrant, de Israëlische krant Haaretz, het Zweedse dissidentbloggen, Svenska Dagbladet, PEN International, The New York Times en de Amerikaanse Vogue. Voor zijn interviews voor...Lees meer

Biografie

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en historicus. Verder schrijft hij voor verscheidene nationale en internationale kranten en tijdschriften, zoals NRC Handelsblad, Humo, De Morgen, Vrij Nederland, Das Magazin, De Volkskrant, de Israëlische krant Haaretz, het Zweedse dissidentbloggen, Svenska Dagbladet, PEN International, The New York Times en de Amerikaanse Vogue. Voor zijn interviews voor De Groene Amsterdammer kreeg hij in 2012 De Tegel uitgereikt, de prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (categorie interview). Een zondagsman werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. Het land 32 werd genomineerd voor de Halewijnprijs en de Cutting Edge Award. Ultimatum werd genomineerd voor de Diamanten Kogel, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Ultimatum en De laatste oorlog (2016) worden vertaald in het Duits, en verschijnen in 2017. De laatste oorlog wordt vertaald in het Zweeds en in het Spaans.
In april 2018 verschijnt zijn nieuwe roman Noem het liefde.

De laatste oorlog

Daan Heerma van Voss over zijn roman De laatste oorlog:

Het mooiste begin

Het Mooiste Begin volgens Daan Heerma van Voss.

Ter ere van de boekenweek lezen schrijvers hun favoriete beginpassages voor. Daan Heerma van Voss kiest voor Lichtjaren van James Salter. Bron: De Volkskrant.

Daan Heerma van Voss bij Cees Nooteboom

Het Cappuccino Schrijvershuis: welke talentvolle Nederlandse auteurs worden de opvolgers van De Grote Drie? Daan Heerma van Voss gaat op bezoek bij Cees Nooteboom. Bron: NCRVCappuccino.