Introductie

Dave Sinardet

Dave Sinardet ontpopte zich de voorbije jaren als een gerespecteerde stem in het publieke debat, aan weerszijden van de taalgrens in België en daarbuiten. Hij is professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, alsook aan de Université Saint-Louis Bruxelles. Nationalisme, federalisme, meertalige democratie en politieke communicatie behoren tot zijn expertisedomeinen, waarover hij reeds veelvuldig...Lees meer

Biografie

Dave Sinardet ontpopte zich de voorbije jaren als een gerespecteerde stem in het publieke debat, aan weerszijden van de taalgrens in België en daarbuiten. Hij is professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, alsook aan de Université Saint-Louis Bruxelles. Nationalisme, federalisme, meertalige democratie en politieke communicatie behoren tot zijn expertisedomeinen, waarover hij reeds veelvuldig publiceerde in internationale academische tijdschriften en boeken.
Sinardet is tevens columnist, een rol waarin hij het evenwicht zoekt tussen politicoloog en polemist. Hij verzorgde jarenlang een vaste column in De Standaard, schreef voor Le Soir en De Morgen, en is columnist bij De Tijd en La Libre Belgique.
Hij medepubliceerde Een beter België, Utopisch alfabet en Waar België voor staat.
Verder is hij een veelgevraagd politiek commentator in talrijke media binnen en buiten de Belgische landsgrenzen. Zo is hij ook vast panellid bij de BBC World Service. In België is Sinardet één van de weinige publieke intellectuelen die consequent actief is aan beide kanten van de taalgrens.