Introductie

© Stephan Vanfleteren

Delphine Lecompte

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the Boiler, daarna schakelde ze over naar gedichten in haar moedertaal. Voor haar debuutbundel De dieren in mij (2009) ontving ze de C. Buddingh’-prijs en de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. In 2015 verscheen Dichter, bokser, koningsdochter, dat genomineerd...Lees meer

Biografie

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the Boiler, daarna schakelde ze over naar gedichten in haar moedertaal. Voor haar debuutbundel De dieren in mij (2009) ontving ze de C. Buddingh’-prijs en de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. In 2015 verscheen Dichter, bokser, koningsdochter, dat genomineerd werd voor de VSB Poëzieprijs. Voor The Best of Delphine Lecompte (2018) selecteerde ze zelf de greatest hits uit haar rijke oeuvre, dat met Vrolijke verwoesting (2019) negen dichtbundels omvat.

Poëzieweek 2014

Speciaal voor de Poëzieweek 2014 leest Delphine Lecompte voor uit haar bundel Schachten en amuletten. De video werd gemaakt door Stijn van der Loo in opdracht van het Nederlands Letterenfonds.

DichterBij Delphine Lecompte

Samen met haar geliefde zoekt Delphine Lecompte naar woorden voor de dichtkunst. In de bouwmarkt. Bron: VPRO Poëzie