Introductie

© Emily Greene

Esther Freud

Esther Freud (Londen, 1963) brak in 1994 door met haar roman Hideous Kinky (vertaald als De kleur van henna), die gaat over haar merkwaardige jeugd in Marokko. De gelijknamige film – met Kate Winslet– werd een groot succes. Freuds werk verscheen in meer dan dertien landen. In haar romans spelen familierelaties een nadrukkelijke rol. Esther...Lees meer

Biografie

Esther Freud (Londen, 1963) brak in 1994 door met haar roman Hideous Kinky (vertaald als De kleur van henna), die gaat over haar merkwaardige jeugd in Marokko. De gelijknamige film – met Kate Winslet– werd een groot succes. Freuds werk verscheen in meer dan dertien landen. In haar romans spelen familierelaties een nadrukkelijke rol. Esther Freud is de dochter van kunstschilder Lucian Freud en de achterkleindochter van Sigmund Freud. Esther Freud is tevens actrice en mede-oprichter van het vrouwentheater Norfolk Broads.
Nominatie Mail on Sunday/John Llewellyn Rhys Prize voor Hideous Kinky (1992) In 1993 werd Esther Freud door het literaire tijdschrift Granta uitgeroepen tot een van de beste jonge Britse romanschrijvers. Sindsdien heeft ze nog zeven romans geschreven, waaronder Huis in zee, Liefdesval en Een kwestie van geluk. Nominatie Jewish Quarterly Literary Prize voor Gaglow (1998)