Introductie

© Roeland Fossen

Jef Aerts

Jef Aerts (1972) is auteur, docent en muzikant. Hij schreef jarenlang over podiumkunsten voor dagkrant De Tijd en werkt momenteel als deeltijds redacteur bij het Vlaams Theater Instituut te Brussel. Verhalen van hem werden gepubliceerd in literaire tijdschriten zoals DW&B, Yang, De Vlaamse Gids en De Brakke Hond. Als toneelauteur werd hij betrokken in producties...Lees meer

Biografie

Jef Aerts (1972) is auteur, docent en muzikant. Hij schreef jarenlang over podiumkunsten voor dagkrant De Tijd en werkt momenteel als deeltijds redacteur bij het Vlaams Theater Instituut te Brussel.

Verhalen van hem werden gepubliceerd in literaire tijdschriten zoals DW&B, Yang, De Vlaamse Gids en De Brakke Hond. Als toneelauteur werd hij betrokken in producties van De Roovers, Toneelgroep Amsterdam en ZTHollandia.

Na zijn eerste twee goed ontvangen romans Haeren Majesteit (1999) en Vertezucht (2001), verscheen de roman De nadagen, over een jongen die zich uit de stad terugtrekt in een huisje op het platteland waar hij een kudde schapen onder zijn hoede neemt terwijl hij terugblikt op zijn verbroken relatie met een ziekelijk en zorgelijk meisje.

In april 2006 verscheen zijn debuutbundel als dichter, Voor je er bent, gevolgd door de roman Rue Fontaine d'Amour (2008), waarover NRC Handelsblad schreef: 'De wonderlijke bekoring van Jef Aerts' roman Rue Fontaine d'Amour ligt daarin dat er geen enkel aards thema geschuwd wordt. Aerts geeft een fraaie verkenning van een van de dilemma's van de kunst: hoe spiritueel te zijn zonder de aarde te verlaten.'