Introductie

Koen Broos

Jef Vermassen

Jef Vermassen (1947) is een bekend en succesvol advocaat en strafpleiter. Hij was in 2007 onder meer de advocaat van de ouders van Luna in de spraakmakende zaak tegen Hans Van Themsche. Vermassen was in 2011 ook de raadsman voor Annick Van Uytsel in de assisenzaak Ronald Janssen. Vermassen is ook maatschappelijk geëngageerd. Hij was...Lees meer

Biografie

Jef Vermassen (1947) is een bekend en succesvol advocaat en strafpleiter. Hij was in 2007 onder meer de advocaat van de ouders van Luna in de spraakmakende zaak tegen Hans Van Themsche. Vermassen was in 2011 ook de raadsman voor Annick Van Uytsel in de assisenzaak Ronald Janssen. Vermassen is ook maatschappelijk geëngageerd. Hij was jarenlang voorzitter van de vzw Kindsoldaten Oeganda waarvan hij intussen peter is. Met de opbrengst van dit boek studeren een 20-tal ex-kindsoldaatjes aan de universiteit van Kampala. De eerste lichting is reeds afgestudeerd. Daarvan is 1 gewezen kindsoldaatje nu advocate in Noord-Oeganda. Naar haar studies aan de universiteit van Kampala kreeg ze de kans om zes maanden stage te lopen aan het Internationaal Strafhof van Den Haag.

In 2004 bracht Vermassen het boek Moordenaars en hun motieven uit, dat een bestseller werd. De opbrengst van dit boek gaat naar sociale projecten in binnen- en buitenland.