Introductie

© Martien Sleutjes

Maaike Meijer

Maaike Meijer (1949) is neerlandicus, literatuurwetenschapper en honorair hoogleraar genderstudies aan de Universiteit Maastricht. Eerder publiceerde ze onder meer de veelgeprezen biografie van Vasalis (2011). In 2015 werkte ze mee aan Stoeten ritseldingen, een schrijversprentenboek over het beeldende werk van F. Harmsen van Beek. In 2018 volgde Meijer dit met Hemelse mevrouw Frederike, een biografie...Lees meer

Biografie

Maaike Meijer (1949) is neerlandicus, literatuurwetenschapper en honorair hoogleraar genderstudies aan de Universiteit Maastricht. Eerder publiceerde ze onder meer de veelgeprezen biografie van Vasalis (2011). In 2015 werkte ze mee aan Stoeten ritseldingen, een schrijversprentenboek over het beeldende werk van F. Harmsen van Beek. In 2018 volgde Meijer dit met Hemelse mevrouw Frederike, een biografie over de schrijfster en kunstenares.

Boekhandel en lezingen tour Maaike Meijer

Na het verschijnen van Hemelse mevrouw Frederike gaat Maaike Meijer het land in om lezingen te geven over haar kunstenaarsbiografie. Bezoek één van de lezingen, kom meer te weten over F. Harmsen van Beek en laat de biografie signeren.