Introductie

© Dries Segers

Maarten Inghels

Maarten Inghels (1988) is dichter, schrijver en coördinator van De Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam volgde in 2011. Bloemlezingen uit die twee dichtbundels werden gepubliceerd in het Engels en het Duits. In 2012 verschenen zijn...Lees meer

Biografie

Maarten Inghels (1988) is dichter, schrijver en coördinator van De Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam volgde in 2011. Bloemlezingen uit die twee dichtbundels werden gepubliceerd in het Engels en het Duits. In 2012 verschenen zijn goed onthaalde roman De handel in emotionele goederen en het literaire non-fictieboek Een landloper op batterijen.

De schaduw van het denken

Naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke Gezondheid (World Day Mental Health) op maandag 10 oktober 2016, schreef Maarten Inghels het stadsgedicht ‘De schaduw van het denken’.

Het gedicht is met een radiosatelliet naar de maan gestuurd en weer opgevangen. Het resultaat is gevat in een kortfilm, die u hieronder kunt bekijken: