Introductie

Mischa Andriessen

Mischa Andriessen (1970) debuteerde in 2008 met Uitzien met D, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs ontving. In 2012 volgde de bundel Huisverraad, die werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2014 werd hem het Charlotte Köhler Stipendium toegekend.Lees meer

Biografie

Mischa Andriessen (1970) debuteerde in 2008 met Uitzien met D, waarvoor hij de C. Buddingh'-prijs ontving. In 2012 volgde de bundel Huisverraad, die werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2014 werd hem het Charlotte Köhler Stipendium toegekend.

Literair radiodrama Schrijven met je oren

Vanaf 17 november is op NPO Radio 1 Schrijven met je oren te beluisteren, een literair radioprogramma gemaakt door schrijvers Mischa Andriessen, Hannah van Binsbergen, Hélène Gelèns, Emily Kocken, Jannah Loontjens en Samuel Vriezen. Zij  kregen de kans om hun literaire talent in te zetten voor een hoorspel, en daarbij samen te werken met een nieuwe generatie radiomakers: Just Rijntjes, Yentl van Stokkum, Iona Daniel, Renee van Marissing, Hanneke Hendrix en Joël Vegt.

Mischa Andriessen schreef aflevering 3 van de serie: Ondine. Dit hoorspel gaat over een kind dat klem zit tussen ouders die de liefde voor elkaar zien bekoelen.

Ooit als dolverliefd stel elkaar in de armen gevlogen in een spuitende stadsfontein, zijn de man en vrouw uit elkaar gegroeid. Hun dochter Ondine is hun alles, maar ook de oorzaak van die verwijdering. Ondine zit klem tussen haar ouders en heeft maar één middel om ze bij elkaar te houden: ze kan haar adem eindeloos inhouden. Een heel poëtisch en liefdevol portret van mensen die er alles aan doen om bij elkaar te blijven, maar bij wie het geluk tussen de vingers door glipt.

Ondine is te beluisteren op 1 december, van 00.00 – 00.30 uur. Daarnaast is het hoorspel als podcast te vinden op de website van NPO Radio 1.