Introductie

Koen Broos

Sus van Elzen

Sus van Elzen (1945) schreef een roman, Rina, en twee verhalenbundels. Daarnaast was hij twintig jaar lang redacteur buitenland van Knack, en specialiseerde zich in het Midden-Oosten en in de Chinese wereld. Zijn boek De draak en de rozentuin (2008), over cultuur en politieke macht in China, verscheen ook in Engelse vertaling als Dragon &...Lees meer

Biografie

Sus van Elzen (1945) schreef een roman, Rina, en twee verhalenbundels. Daarnaast was hij twintig jaar lang redacteur buitenland van Knack, en specialiseerde zich in het Midden-Oosten en in de Chinese wereld. Zijn boek De draak en de rozentuin (2008), over cultuur en politieke macht in China, verscheen ook in Engelse vertaling als Dragon & Rose Garden, Art and Power in China. Als opiniemaker houdt hij voor Knack een blog bij over China.

Inzake het Midden-Oosten publiceerde hij vier boeken over het Israëlisch-Palestijns conflict: Zand erover. De ongrijpbare vrede van Israël en Palestijnen, De zigzagmuur. Israël en Palestina tussen twee staten, De Palestijnen. De toekomst van een droom en in 2011 bij De Bezige Bij Antwerpen In lood gegoten. Israël en de tragedie van de Joodse staat.