1918 Het jaar van de dageraad

Daniel Schönpflug

Introductie

1918 Het jaar van de dageraad

Daniel Schönpflug
Paperback: 25,99

November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd en de toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkheden zo onbegrensd, en...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's320
UitvoeringPaperback

Daniel Schönpflug (1969) doceert geschiedenis aan de Vrije Universiteit Berlijn. Hij is gespecialiseerd in Europese geschiedenis tussen 1800 en 2000, in het bijzonder de historische samenhang tussen...

Daniel Schönpflug

Samenvatting

November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd en de toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkheden zo onbegrensd, en dat stemt hoopvol. Nieuwe kansen en dromen lichten fel op. Marina Yurlova strijdt in Siberië tegen de revolutionairen, Käthe Kollwitz zet haar leed om in kunst, Virginia Woolf schrijft haar roman Night and Day, Walter Gropius wil met zijn architectuur de samenleving veranderen, en vanuit Parijs pleit de publiciste Louise Weiss hartstochtelijk voor een verenigd Europa.
Op virtuoze wijze schildert Daniel Schönpflug dit bijzondere jaar vanuit het perspectief van mensen die erbij waren. 1918. Het jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniek moment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgesteld en toekomstdronken zijn weg zoekt.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader