Alfred Nobel

Ingrid Carlberg

Introductie

Alfred Nobel

Een indrukwekkende en sprankelende biografie

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's640
UitvoeringEbook

Ingrid Carlberg (1961) is journalist en auteur. Ze studeerde politicologie en economie, en legde zich daarna toe op haar journalistieke carrière. In 2008 werd haar de Guldspade...

Ingrid Carlberg

Samenvatting

Alfred Nobel is het fascinerende verhaal van een man en zijn tijd. Gelauwerd biograaf Ingrid Carlberg beschrijft het indrukwekkende en onwaarschijnlijke leven van de man die zijn naam zou verbinden aan de belangrijkste prijs ter wereld. Tegelijkertijd is deze biografie een zinderende weergave van het Europa van de negentiende eeuw, met zijn politieke ontwikkelingen, literaire rijkdom en geniale wetenschappers.

We volgen Nobel vanaf zijn armoedige peuterjaren in Stockholm, via zijn gang door Europa in het kielzog van zijn vader, en zien hoe hij als ondernemer alle kansen aangreep die hem werden geboden. Hij vond het dynamiet uit, met alle consequenties van dien, en predikte vervolgens juist de vrede. Hij ambieerde een literaire carrière, maar net als zijn liefdesleven kwam ook die niet van de grond. Nobel was, kortom, een gepijnigd mens in een wervelende tijd.

Carlberg leverde een prestatie van formaat met deze biografie, die ze schreef met de ambitie van een wetenschapper en het lef van een verhalend journalist.