Alles waan

Jan Konst

Introductie

Alles waan

Alles waan

Jan Konst
E-book: 9,99

Louis Ferrons zoektocht naar zijn vader bleek een zoektocht naar Duitsland Tien jaar na de dood van Louis Ferron onthult Jan Konst de historische bronnen van diens...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's340
UitvoeringEbook

Jan Konst (1963) woont sinds het midden van de jaren negentig in Berlijn. Hij is literatuurwetenschapper en hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Freie Universität Berlin.

Jan Konst

Samenvatting

Louis Ferrons zoektocht naar zijn vader bleek een zoektocht naar Duitsland

Tien jaar na de dood van Louis Ferron onthult Jan Konst de historische bronnen van diens Duitslandromans. Deze vijf romans behoren tot het belangrijkste wat de Nederlandse literatuur over het geweldsregime van Adolf Hitler te bieden heeft. Jan Konst laat in een persoonlijk en bevlogen betoog zien hoezeer Ferrons afkomst zijn werk bepaalde. Als onechtelijke zoon van een Wehrmachtsoldaat en een Nederlandse moeder ging Ferron op zoek naar de Duitse geschiedenis en belandde in de onderwereld van het Derde Rijk. Zijn hoogstpersoonlijke visie op het nationaalsocialisme heeft hij tot uitdrukking gebracht in De keisnijder van Fichtenwald. Deze sleutelroman over een vergeten kamparts werpt vragen op die weinig aan actualiteit hebben ingeboet. Konst biedt een onverwachte en fascinerende ingang tot het oeuvre van Ferron en opent zijn romans voor nieuwe én oude lezers.