Beagle Dagboek

Dirk Draulans

Introductie

Beagle Dagboek

Beagle Dagboek

Dirk Draulans
E-book: 9,99

Welkom aan boord voor een reis rond de wereld in dertig hoofdstukken! De reis rond de wereld die Charles Darwin tussen 1831 en 1836 met de Beagle...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's600
UitvoeringEbook

Dirk Draulans (1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de...

Dirk Draulans

Samenvatting

Welkom aan boord voor een reis rond de wereld in dertig hoofdstukken!

De reis rond de wereld die Charles Darwin tussen 1831 en 1836 met de Beagle maakte, is zonder twijfel de belangrijkste tocht die een wetenschapper ooit heeft ondernomen. Naar aanleiding van het programma Beagle: in het kielzog van Darwin deed Dirk Draulans die epische zeereis over.

Hoe ontwikkelt de evolutie zich? Waarom zijn we wie we zijn? En hoe zou onze toekomst er kunnen uitzien? Op zijn reis rond de wereld gaat Dirk Draulans op zoek naar vragen die ons allen in de ban houden. Terwijl Darwin over zijn schouder meekijkt, is Draulans een bevoorrechte getuige van de opzienbarendste natuurfenomenen op onze planeet.

Veel meer dan een reisverslag is Beagle Dagboek een meeslepend boek over het leven, ons leven, dat onlosmakelijk is verbonden met het lot van de planeet. Als verteller overtreft Dirk Draulans zichzelf in dit boek, door zijn eruditie en zijn niet-aflatende nieuwsgierigheid.