Bloesemtocht

Rodaan al Galidi

Introductie

Bloesemtocht

Bloesemtocht

Rodaan al Galidi
Paperback: 22,50

Met Bloesemtocht begint de lente: de nieuwe roman van Rodaan Al Galidi verbluft, bekoort en verleidt Een oude man in een verlaten dorp, van wie de wijsvinger...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's400
UitvoeringPaperback

Rodaan Al Galidi is een schrijver voor alle seizoenen. Zijn dichtbundel De herfst van Zorro (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs en zijn roman...

Rodaan al Galidi

Samenvatting

Met Bloesemtocht begint de lente: de nieuwe roman van Rodaan Al Galidi verbluft, bekoort en verleidt

Een oude man in een verlaten dorp, van wie de wijsvinger werd afgehakt toen hij in 1917 tegen de Engelsen vocht, heeft besloten zijn leven lang laf te zijn. Telkens als de mensen hem als een held gingen beschouwen, werd hij bang en verhuisde hij. Zo vluchtte hij van dorp naar dorp. Om te voorkomen dat zijn kleinzoon ook een held wordt en daarvoor met zijn leven betaalt, vertelt hij hem verhalen. Het zijn verhalen over het hart van de mens, de wijsheid, de liefde, de vriendschap.

Bloesemtocht is een boek over de zin van het leven en het lot van het bestaan. Adam at ooit van de appel en viel op aarde.

Rodaan Al Galidi beschrijft hoe nu de tijd is gekomen dat de mens de bloesems ruikt en opstijgt naar zijn eigen hemel.

'Rodaan Al Galidi is een van de markantste figuren in de Nederlandse letteren.'
De Standaard