De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim

Jonathan Coe

Introductie

De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim

De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim

Jonathan Coe
Mid-price: 15,00

Maxwell Sim ziet het niet meer zitten. Hij is vervreemd van zijn vader, heeft een traumatische echtscheiding achter de rug en is niet in staat om met...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's416
UitvoeringMid-price
VertalerOtto Biersma, Willem Muilenburg

Jonathan Coe (Birmingham, 1961) is schrijver van vele succesromans, waaronder Het moordende testament, Het huis van de slaap, De Rotters Club, De gesloten kring, De afschuwelijke eenzaamheid...

Jonathan Coe

Samenvatting

Maxwell Sim ziet het niet meer zitten. Hij is vervreemd van zijn vader, heeft een traumatische echtscheiding achter de rug en is niet in staat om met zijn puberdochter te communiceren. En ondanks zijn vierenzeventig vrienden op Facebook heeft hij niemand om zijn problemen mee te delen. Dan doet iemand hem een vreemd zakelijk voorstel, waarvoor hij met de auto van Londen naar de Shetlandeilanden moet reizen. Sim begint de tocht met open vizier, goede bedoelingen en een geruststellende stem op het navigatiesysteem. Maar al snel neemt de reis een onverwachte, grimmige wending, die hem niet alleen naar het meest afgelegen puntje van het Verenigd Koninkrijk brengt, maar ook naar de diepste en donkerste momenten uit zijn eigen leven.

Met De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim heeft Jonathan Coe een scherpe, actuele pageturner geschreven, een sprankelende schelmenroman voor de eenentwintigste eeuw.

Pers

Leesclubvragen

1. Welke rol spelen zaken als Facebook, Hyves, Twitter e.d. in uw leven?

2. De roman gaat over de vraag wie we eigenlijk nog zijn in deze tijd van nieuwe digitale sociale netwerken en communicatiemiddelen. Is deze vraag eenvoudig te beantwoorden? Wat zou uw antwoord zijn?

3. Wie is Maxwell volgens u? Welke indruk heeft hij op u gemaakt?

4. Wat is de dieper liggende oorzaak van Maxwells eenzaamheid?

5. De roman wordt door recensenten wel getypeerd als humoristisch. In hoeverre kunt u zich daarin vinden? Welke scènes hebben u bijvoorbeeld aan het (glim)lachen gemaakt?

6. Tegelijkertijd is het ook een tragisch verhaal. Welke van de twee elementen – humoristisch of tragisch – weegt voor u het zwaarst en waarom?

7. Welke rol speelt het verhaal van Maxwells ex-vrouw Caroline in het boek? Hoe vindt u dit verhaal?

8. Waar staat de GPS en de stem van de Tomtom symbool voor in deze roman?

9. Het einde van het boek wordt niet door iedereen even zeer gewaardeerd. Wat is uw mening over het einde?

Discussietips samengesteld door De Bezige Bij