De grote vlucht inwaarts

Thijs Lijster

Introductie

De grote vlucht inwaarts

De grote vlucht inwaarts

Thijs Lijster
E-book: 9,99

De wereld lijkt steeds complexer en onoverzichtelijker te worden. In de hedendaagse ‘netwerksamenleving’ kun je geen kop koffie drinken zonder je medeschuldig te maken aan uitbuiting en...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's256
UitvoeringEbook

Thijs Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie in Groningen. Hij schreef samen met Jan Sietsma Onder filosofen (2005) en was medesamensteller van onder meer De Nieuwe...

Thijs Lijster

Samenvatting

De wereld lijkt steeds complexer en onoverzichtelijker te worden. In de hedendaagse ‘netwerksamenleving’ kun je geen kop koffie drinken zonder je medeschuldig te maken aan uitbuiting en slavernij, en staat je baan op het spel omdat aan de andere kant van de wereld een bank omvalt. Hierdoor beschouwen we de wereld steeds vaker als iets gevaarlijks waarover we geen controle hebben en dus keren we de blik naar binnen en klampen we ons vast aan de dingen die we nog wél in de hand hebben. Het resultaat: collectief narcisme en een publieke sfeer waarin een scherpe mening meer waard is dan een weloverwogen oordeel.
Met soepele pen en scherpe analyses biedt filosoof Thijs Lijster een caleidoscopische blik op de meest uiteenlopende culturele en maatschappelijke fenomenen, zoals design, de versnelling van het leven, de alomtegenwoordigheid van opiniepeilingen en de positie van illegale immigranten.
De grote vlucht inwaarts is een pleidooi voor tegendraads denken waarbij zelfs het meest onbeduidende detail beschouwd kan worden als betekenisvol.

Ter gelegenheid van De grote vlucht inwaarts zal Thijs Lijster een aantal optredens geven.

  • Op 27 januari levert hij een bijdrage aan de SSBA nachtconferentie ‘De mens in opstand’
  • Op 7 april is hij aanwezig bij de Filosofie Nacht Groningen.
  • Op 9 april is hij aanwezig bij filosofisch café Wageningen.
  • Op 25 april is hij aanwezig bij filosofisch café Hoogeveen.
  • Op 9 mei is hij aanwezig bij café Philos in Groningen.