De odyssee van Mohamed

Mohamed El Bachiri

Introductie

De odyssee van Mohamed

De odyssee van Mohamed

Mohamed El Bachiri
Paperback: 9,99

De langverwachte opvolger van Een jihad van liefde

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's144
UitvoeringPaperback

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die...

Mohamed El Bachiri

Samenvatting

‘Moslimmeisjes mochten wel binnen in de discotheek, zeker als ze mooi waren. Wij niet. Wij reden ’s nachts rondjes door Brussel. Het was alsof ze onze vrouwen hadden afgepakt. Dat hakt erin als je jong bent.’
Drie jaar na de aanslagen in Brussel waarbij hij zijn vrouw Loubna verloor, klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Met grote precisie vertelt hij over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn vrouw en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst.
Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Eigenhandig schetst hij de contouren van een moderne, open samenleving waarin verschil mag bestaan en menselijkheid prevaleert. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.