De wreedheid

Nicola Lagioia

Introductie

De wreedheid

De wreedheid

Nicola Lagioia
E-book: 9,99

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's384
UitvoeringEbook
VertalerEls van der Pluijm

Van Nicola Lagioia (Bari, 1973) verscheen in 2010 bij De Bezige Bij de roman Breng alles terug naar huis. Lagioia is naast schrijver ook redacteur bij de...

Nicola Lagioia

Samenvatting

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.
Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje – met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer – bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?
Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.

Pers