De zon in de pan

F. van Dixhoorn

Introductie

De zon in de pan

F. van Dixhoorn
Paperback: 18,99

F. van Dixhoorn heeft een heel eigen geluid in de Nederlandse poezie. Er zijn weinig dichters met zo’n geconcentreerd oeuvre, waarin zo weinig woorden zo veel betekenissen...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's48
UitvoeringPaperback

F. van Dixhoorn (1948) publiceerde gedichten in Raster en De Revisor voordat hij debuteerde met de dichtbundel Jaagpad / Rust in de tent / Zwaluwen vooruit (1994),...

F. van Dixhoorn

Samenvatting

F. van Dixhoorn heeft een heel eigen geluid in de Nederlandse poezie. Er zijn weinig dichters met zo’n geconcentreerd oeuvre, waarin zo weinig woorden zo veel betekenissen oproepen. Zijn nieuwe bundel bestaat uit twee gedichten, die in twee afzonderlijke boekjes worden gepresenteerd. Die gedichten, ‘De zon in de pan’ en ‘4. De zon in de pan’, vormen twee parallelle universums, twee spiegelwerelden. De spanning ontstaat daar waar die twee werelden langs elkaar schuren, waar er dwarsverbanden gelegd kunnen worden of waar zich minieme verschuivingen voordoen.
Zo bezwerend en ritmisch als de muziek van John Cage en Morton Feldman, zo hypnotiserend en op een verraderlijke manier rustgevend is de poezie van F. van Dixhoorn. De zon in de pan is opnieuw een knuppel in het hoenderhok van de dichtkunst.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader