De Bezige Bij

Donker ligt het eiland

De verhalen in Donker ligt het eiland zijn uiterst origineel, geestig en gaan over onbeantwoorde liefdes en mislukte misdaden. In ‘Biertripje naar Llandudno’, bekroond met de Sunday Times Short Story Award, krijgt een groep mannen van middelbare leeftijd die op zoek zijn naar het perfecte biertje meer dan de bedoeling was. In een ander verhaal willen twee sinistere oude vrouwtjes een kind ontvoeren. En er is een dichter die op zoek is naar rust, een eeuwenoud hotel aan de westkust van Ierland koopt, maar daar alleen maar chagrijnige klanten en onwillig personeel treft.
Kevin Barry’s duizelingwekkende taalgebruik, perfecte dialogen en scherpe oog voor de tragedie en komedie van het dagelijks leven geven deze verhalen een grote vitaliteit.

‘Ze zeggen wel eens dat je maar drie alcoholisten nodig hebt om een kroegje in eeen provinciestad draaiende te houden. Mijn neef Thomas en ik deden wat we konden, maar we kwamen een man tekort, en het waren moeilijke tijden voor Mr Kelliher, vergunninghouder van de North Star aan Pearse Street.’

Mobiele versie afsluiten