Duizend heuvels

Koen Peeters

Introductie

Duizend heuvels

Duizend heuvels

Koen Peeters
Paperback: 20,99

Een hedendaagse fabel over betovering Soms is het beter om verhalen te vergeten. Of om ze zo voorzichtig mogelijk door te geven. In Duizend heuvels vertelt Koen...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's288
UitvoeringPaperback

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg...

Koen Peeters

Samenvatting

Een hedendaagse fabel over betovering

Soms is het beter om verhalen te vergeten. Of om ze zo voorzichtig mogelijk door te geven. In Duizend heuvels vertelt Koen Peeters het verhaal van Rwanda, een land verscheurd door oorlog. Het is een even subtiele, hartverscheurende als stoutmoedige roman over de kunst van het verhullen en het zwijgen.

Want wat is waarheid? De twaalfjarige Louis, een doodgewone Belgische jongen, droomt dat hij in Rwanda leeft en de taal van het land van duizend heuvels spreekt. Jarenlang overvallen de dromen hem tot ze werkelijkheid worden. Als volwassene in Brussel leert hij Rwandese vluchtelingen kennen. Hij volgt een van hen, een Rwandees kind, op diens zoektocht naar gerechtigheid in het verre Afrika.

Duizend heuvels is een leerzaam boek, dat ons evenveel vertelt over Rwanda als over onszelf. ****
- Knack

Een rijke, subtiele en aangrijpende roman vol mededogen. *****
- De Standaard

Niemand thematiseert de ongrijpbaarheid van het verleden zo lyrisch als Peeters. Zijn toon is weliswaar zakelijk en realistisch, maar de inventieve structuur geeft het verhaal een poëtische kracht.
- Boek

Marc Reynebeau interviewde Koen Peeters op de presentatie van 'Duizend heuvels':