Een filosofie van de fiets

Hans Declercq

Introductie

Een filosofie van de fiets

Een filosofie van de fiets

Hans Declercq
E-book: 6,99

Weerbarstige roman over een man en zijn fiets in Londen ‘Ik ben geen mol, en ook geen sardien.’ Voor het hoofdpersonage in Een filosofie van de fiets...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's208
UitvoeringEbook

Hans Declercq (1976) is coauteur van In de schaduw van Saddam (1992). Hij werd tweemaal laureaat van de Ward Ruyslinckprijs voor Kortverhalen en publiceerde een kort verhaal...

Hans Declercq

Samenvatting

Weerbarstige roman over een man en zijn fiets in Londen

‘Ik ben geen mol, en ook geen sardien.' Voor het hoofdpersonage in Een filosofie van de fiets is het een principekwestie: hij laat zich niet vrijwillig door de metro vervoeren. Zijn vrijheidsdrang is te groot. Als nieuwbakken Londenaar doet hij al zijn verplaatsingen daarom met de fiets. Op zijn tweewieler ontdekt hij zijn nieuwe thuisstad, haar bewoners, haar eigenaardigheden. Ook hijzelf blijft niet uit het vizier. Gaandeweg komt hij tot het besef dat zijn vader meefietst.

Een filosofie van de fiets is veel meer dan een verrassende tocht door Londen. Het is tegelijk een speelse filosofie van de grote stad en een ode aan de helende werking van de fiets. Ook en vooral is het een roman over een dertiger die het ingesleten pad verlaat. Eigentijds, uitdagend en very much out of the box.

Over Een filosofie van de fiets

‘Een filosofie van de fiets' is absoluut een aangenaam boek geworden, vlot leesbaar en zeker een aanrader voor iedere overtuigde (stads)fietser, maar misschien een heel klein beetje als een zonnige fietstocht op een mooie lentedag die net enkele kilometers te vroeg werd afgebroken.
Cutting Edge

In vrij korte hoofdstukken meandert dit boek door Londen, op het ritme van zijn ritjes die hem steeds verder van het centrum en zijn benauwende uitlaatgassen brengen. Dit hybride boek gaat erin als zoete koek.
De Morgen