Een jihad van liefde

Mohamed El Bachiri

Introductie

Een jihad van liefde

Een jihad van liefde

Mohamed El Bachiri
E-book: 4,49

‘Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!’ Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's96
UitvoeringEbook

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die...

Mohamed El Bachiri

Samenvatting

‘Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!’

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die op 22 maart 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven is gekomen. Zijn liefdevolle speech in het tv-programma De Afspraak eind december beroerde miljoenen en werd het meest bekeken filmpje ooit op de Vlaamse televisie.

In Een jihad van liefde – opgetekend door David Van Reybrouck – praat Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt Mohamed het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid, waarbij hij westerse moslims oproept tot een meer humanistische benadering van de islam. Het resultaat is een sobere tekst van een ongelooflijke wijsheid. David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Voor Congo ontving hij de Libris Geschiedenisprijs, de AKO Literatuurprijs, de J. Greshoff-prijs en de Prix Médicis 2012. In 2014 ontving hij de Gouden Ganzenveer. In datzelfde jaar werd Tegen verkiezingen bekroond met de Henriëtte Roland Holst-prijs.

Pers

Interview David Van Reybrouck over Een jihad van liefde bij DWDD

Interview David Van Reybrouck over Een jihad van liefde bij DWDD

Gisteren was David Van Reybrouck te gast in DWDD en sprak op indrukwekkende wijze over het boek Een jihad van liefde.

‘Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!’ Mohamed El Bachiri

Sommige mensen raken je zo diep in je hart, dat je in ontroering en bewondering achterblijft. Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar en verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie jonge kinderen, Loubna Lafquiri, op 22 maart 2016 bij de aanslagen op de metro van Brussel. Ondanks dit niet te bevatten verlies deed hij een aangrijpende oproep van liefde en noemde het zijn jihad van liefde.

David Van Reybrouck werd diep geraakt door de grootsheid van zijn pleidooi en bood aan zijn boodschap op te tekenen. Het resultaat verschijnt 9 maart: Een jihad van liefde.

Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt Mohamed zijn rauwe verdriet om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid, waarbij hij westerse moslims oproept tot een meer humanistische benadering van de islam.

Klik hier voor het fragment in DWDD

Bachiri te gast bij RTL Late night

Bachiri is te gast bij RTL Late Night

TedX

TedX