Een wereld binnen handbereik

Maylis de Kerangal

Introductie

Een wereld binnen handbereik

Maylis de Kerangal
Gebonden: 24,99

De jonge kunststudente Paula Karst wordt aangenomen op het prestigieuze Institut Supérieur de Peinture in Brussel waar de studenten leren hoe ze decors voor film en toneel,...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's256
UitvoeringGebonden
VertalerJan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos

Maylis de Kerangal (1967) schreef meerdere romans, waaronder het in Nederlandse vertaling verschenen De levenden herstellen. Ze wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Franse auteurs,...

Maylis de Kerangal

Samenvatting

De jonge kunststudente Paula Karst wordt aangenomen op het prestigieuze Institut Supérieur de Peinture in Brussel waar de studenten leren hoe ze decors voor film en toneel, en trompe l’oeils moeten schilderen. Ze begint een verhouding met haar enigmatische huisgenoot Jonas, maar ze verliezen contact als ze na haar afstuderen gaat werken in Moskou en Rome. Uiteindelijk accepteert ze een plek in het team dat de grottekeningen van Lascaux in hun geheel moet reproduceren en dompelt zich volledig onder in het werk van de eerste beeldende kunstenaars. Op een dag bezoekt Jonas haar in Lascaux. Ze hebben elkaar al jaren niet gezien, en door zijn komst vloeien heden en verleden, beeld en werkelijkheid ineen.
Een wereld binnen handbereik is een bijzonder gecomponeerde bildungsroman waarin de artistieke ontwikkeling van een jonge vrouw centraal staat.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader