Hemelse mevrouw Frederike

Maaike Meijer

Introductie

Hemelse mevrouw Frederike

Maaike Meijer
Paperback: 39,99

F. Harmsen van Beek wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Haar debuutbundel Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's672
UitvoeringPaperback

Maaike Meijer (1949) is neerlandicus, literatuurwetenschapper en honorair hoogleraar genderstudies aan de Universiteit Maastricht. Eerder publiceerde ze onder meer de veelgeprezen biografie van Vasalis (2011). In 2015...

Maaike Meijer

Samenvatting

F. Harmsen van Beek wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Ook schreef ze betoverende korte verhalen en was ze journalist, kunstenaar en illustrator. Frederike Martine ten Harmsen van der Beek, ‘Fritzi’, werd lang afgeschilderd als spilzieke ‘flodderdiva’.
Deze kunstenaarsbiografie vertelt een ander verhaal. Harmsen van Beek was nog zoveel meer dan het creatieve middelpunt van villa Jagtlust. Voor het eerst komt Frederike zelf aan het woord, in brieven en fragmenten uit haar dagboek dat ze sinds haar vroege jeugd bijhield. Maaike Meijer sprak met tal van vriendinnen, vrienden en collega-kunstenaars en kreeg inzage in Harmsen van Beeks gehele archief. Ze doet met haar biografie recht aan een fascinerend en veelzijdig kunstenaarschap van internationale allure.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader

Boekhandel en lezingen tour Maaike Meijer

Na het verschijnen van Hemelse mevrouw Frederike gaat Maaike Meijer het land in om lezingen te geven over haar kunstenaarsbiografie. Bezoek één van de lezingen, kom meer te weten over F. Harmsen van Beek en laat de biografie signeren.

Video

Boekpresentatie Hemelse mevrouw Frederike