Het boek van de kinderen

A.S. Byatt

Introductie

Het boek van de kinderen

Het boek van de kinderen

A.S. Byatt
Paperback: 20,99

Het is het jaar 1895. De oudste zoon van de succesvolle kinderboekenschrijfster Olive Wellwood ontdekt de weesjongen Philip in de kelder van een museum in Londen. Zij...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's752
UitvoeringPaperback
VertalerMarian Lameris, Gerda Baardman

A.S. Byatt (1936) is een internationaal zeer geliefde auteur van romans, essays en korte verhalen. Ze werd wereldberoemd met Obsessie ( Possession) waarvoor ze de Booker Prize...

A.S. Byatt

Samenvatting

Het is het jaar 1895. De oudste zoon van de succesvolle kinderboekenschrijfster Olive Wellwood ontdekt de weesjongen Philip in de kelder van een museum in Londen. Zij besluit hem mee te nemen naar haar uitgestrekte landgoed in Kent. Voor Philip gaat er een nieuwe, haast magische wereld open wanneer hij de kinderen, familie en vrienden van Olive ontmoet. Maar elke familie heeft zijn geheimen en de vrijzinnige sfeer en de feesten die de Wellwoods organiseren verbergen meer verraad en duisternis dan Philip zich ooit kan voorstellen.

Het boek van de kinderen is een spannend, levendig en verleidelijk epos, boordevol intriges, verraad, liefdes en tragedies. Een meesterlijke prestatie van een van de beste hedendaagse auteurs.

Pers

Leesclubvragen

1. Vanwaar de titel Het boek van de kinderen? Benoem een aantal mogelijke betekenissen van de titel.

2. In hoeverre spelen sprookjes een rol in het boek, zowel voor het verhaal als voor de personen in het boek? Byatt heeft in interviews gezegd dat sprookjes en kinderboeken uit de negentiende en twintigste eeuw haar geïnspireerd hebben bij het schrijven van dit boek. Zie je zelf ook sprookjes uit je eigen jeugd terug in het boek?

3. In het boek komen vele families voor; de Todefright Wellwoods, de Basil Wellwoods, de Cains, de Fludds, en Elsie & Philip. Welke geheimen hebben ze voor elkaar? En welk verraad vond je het meest schokkend?

4. Het boek volgt decennialang een aantal personen. Om wie gaf je het meest? Veel personages uit het boek blijken uiteindelijk anders te zijn, veranderde je mening erg daardoor naarmate je verder in het boek kwam?

5. In het begin van het boek verschijnt er een Duitse poppenspeler als verrassingsoptreden op het Wellwoods zomerfeest. Spelen poppen een rol in het boek, en zo ja, op welke manier?

6. Welke rol speelt de steen (met het gat) die Tom oppakt?

7. De personages uit het boek ondergaan allemaal veranderingen. Is die van Charles/Karl het opvallendst, of juist niet?

8. Wat zegt Julians poëzie over de rest van het boek?

9. Een aantal volwassenen in het boek is voor vrije liefde en open relaties. Wat is het resultaat? Doet het ze goed? Verandert hun houding ten opzichte van vrije liefde naar mate het verhaal zich ontwikkelt?

Discussietips samengesteld door De Bezige Bij