Het verhaal van een kort huwelijk

Anuk Arudpragasam

Introductie

Het verhaal van een kort huwelijk

Het verhaal van een kort huwelijk

Anuk Arudpragasam
E-book: 9,99

De jonge Dinesh zit vast in een kamp aan de kust van Sri Lanka, gevangen in de frontlinie van de jarenlange burgeroorlog tussen het leger en de...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

UitvoeringEbook
VertalerHi-en Montijn

Anuk Arudpragasam is geboren in Colombo, Sri Lanka, en promoveert in de filosofie aan Columbia University in New York. Hij schrijft in het Tamil en het Engels.

Anuk Arudpragasam

Samenvatting

De jonge Dinesh zit vast in een kamp aan de kust van Sri Lanka, gevangen in de frontlinie van de jarenlange burgeroorlog tussen het leger en de rebellen van de Tamil Tijgers. Inmiddels is hij ongevoelig voor alle verschrikkingen om hem heen, en zijn leven is teruggebracht tot een absoluut minimum: eten, slapen, overleven. Alles verandert als hij wordt benaderd door een oudere man met de vraag of hij wil trouwen met diens dochter Ganga. De man hoopt dat de soldaten een getrouwde vrouw met rust zullen laten.
In de korte tijd die Dinesh en Ganga samen hebben, niet meer dan een paar uur, proberen ze hun nieuwe en onverwachte relatie te onderzoeken en te begrijpen, tot de oorlog weer in alle hevigheid om hen heen sluit.

Pers