Hier klopt mijn hart

Freddy Willockx

Introductie

Hier klopt mijn hart

Hier klopt mijn hart

Freddy Willockx
E-book: 9,99

Na een carrière van veertig jaar maakt Freddy Willockx de balans op van wat hij in de politiek heeft meegemaakt. Het zijn geen klassieke memoires geworden, maar...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's360
UitvoeringEbook

Freddy Willockx (1947) kent de politiek door en door. Dit socialistische boegbeeld was gemeenteraadslid, schepen, volksvertegenwoordiger, minister, regeringscommissaris en Europees parlementslid. In 2010 nam hij afscheid als...

Freddy Willockx

Samenvatting

Na een carrière van veertig jaar maakt Freddy Willockx de balans op van wat hij in de politiek heeft meegemaakt. Het zijn geen klassieke memoires geworden, maar veertig verhalen over de bepalende momenten en thema's uit zijn loopbaan.

De voorbije veertig jaar is de politieke wereld radicaal veranderd. Toen Freddy Willockx in de politiek rolde, was die wereld nog een exclusieve mannenzaak die zich afspeelde hoog boven de hoofden van de mensen. Ergens ver in Brussel. In de statige kabinetten van een gesloten stadhuis. Of achter de gordijnen van het volkshuis. Willockx behoort tot de generatie die er mee voor heeft gezorgd dat die samenleving een nieuw gezicht kreeg, in België, Vlaanderen en in Europa.

In Hier klopt mijn hart beschrijft Willockx de grote momenten en breuklijnen die hij de afgelopen decennia heeft ervaren. Zijn relaas leest als een persoonlijke en bijwijlen apocriefe politieke geschiedenis. Want hoe werkt politiek echt? Wat betekent dat, ‘een politiek engagement'? En wat bezielt iemand om, zoals Willockx het zelf beschrijft, ‘een rol te spelen in de levende geschiedenis, zodat die met kleine, moeizame, soms bijna onzichtbare stapjes evolueert naar een meer menselijke en rechtvaardige samenleving'?