In bed met een dictator

Diane Ducret

Introductie

In bed met een dictator

In bed met een dictator

Diane Ducret
Paperback: 19,95

Ze heetten Nadja, Clara, Kato, Magda, Felismina, Jiang Qing, Elena, Catherine… Ze waren de vrouwen van Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceausescu en Bokassa. Als echtgenote,...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's320
UitvoeringPaperback

De Franse historica, schrijfster en journaliste Diane Ducret (1983) studeerde aan de Sorbonne en de Ecole normale supérieure. Ze maakt tv-documentaires over cultuur en geschiedenis. Haar debuut...

Diane Ducret

Samenvatting

Ze heetten Nadja, Clara, Kato, Magda, Felismina, Jiang Qing, Elena, Catherine… Ze waren de vrouwen van Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceausescu en Bokassa. Als echtgenote, maîtresse of muze deelden ze elkaars lot. Deze vrouwen hebben liefde en triomfen gekend, zijn bedrogen en opgeofferd, en hebben dit alles soms met hun leven bekocht. Ze fluisterden hun wrede, gewelddadige mannen toe hoe knap, charmant en belangrijk ze wel niet waren. Absolute macht erotiseert op absolute wijze.
Politieke geschiedenis wordt niet zelden in bed geschreven. Diane Ducret zoekt de vrouw achter de dictator. Ze oordeelt niet en schetst briljante portretten van gedoemde vrouwen, hun verleidingstechnieken, hun liefdesperikelen en de tragiek die het bed van een dictator voor hen in petto had.

Pers