Introductie

Jeugd

Jeugd

Paolo Sorrentino
E-book: 9,99

Fred en Mick, twee vrienden van rond de tachtig, brengen hun vakantie door in een luxueus hotel in de Alpen. Fred is een gepensioneerd componist en dirigent,...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's224
UitvoeringEbook
VertalerEls van der Pluijm

Paolo Sorrentino (Napels, 1970) is wereldwijd een van de meest succesvolle Italiaanse regisseurs van de afgelopen jaren. Ook schreef hij twee romans: Iedereen heeft gelijk(2011), genomineerd voor...

Paolo Sorrentino

Samenvatting

Fred en Mick, twee vrienden van rond de tachtig, brengen hun vakantie door in een luxueus hotel in de Alpen. Fred is een gepensioneerd componist en dirigent, Mick een nog altijd actief filmregisseur. Ze hebben nog maar weinig toekomst voor zich en kijken terug op hun leven. Vol mededogen observeren ze het chaotische bestaan van hun kinderen, die lijken te denken dat ze nog een eeuwigheid voor zich hebben.
Terwijl Mick worstelt om samen met zijn team van jonge schrijvers het scenario af te ronden van wat zijn laatste meesterwerk moet worden, is Fred, die de muziek al jaren geleden vaarwel heeft gezegd, niet van zins naar zijn oude bestaan terug te keren. Maar er zijn mensen die koste wat kost nog eenmaal willen luisteren naar zijn composities en hem nog een laatste maal willen zien dirigeren.
Jeugd is een roman die op lichte toon en met een subtiel gevoel voor menselijke onvolkomenheid vertelt over ouder worden – over keuzes, gemiste kansen, spijt en berusting.