Jezus in Amerika.

Geert Lernout

Introductie

Jezus in Amerika.

Jezus in Amerika.

Geert Lernout
Paperback: 19,95

Fascinerend boek over een land waar God springlevend is De Verenigde Staten waren ooit het eerste land in de wereld met een grondwet die de scheiding van...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's288
UitvoeringPaperback

Geert Lernout (1954) doceert vergelijkende literatuurwetenschap aan de Universiteit van Antwerpen, waar hij ook het James Joyce Centrum leidt. Hij publiceerde boeken over James Joyce, over Bachs...

Geert Lernout

Samenvatting

Fascinerend boek over een land waar God springlevend is

De Verenigde Staten waren ooit het eerste land in de wereld met een grondwet die de scheiding van Kerk en Staat garandeert, maar vandaag is religie in geen enkel ander ontwikkeld land zo belangrijk. Soms lijkt het alsof God Zelf in het Witte Huis woont.

Geert Lernout toont dat er eigenlijk twee Amerika's zijn: naast het Amerika dat we allemaal zo goed denken te kennen, is er ook een ander land dat we in Europa maar heel zelden te zien krijgen. Dit verborgen christelijke deel van de Verenigde Staten is de laatste tijd zo belangrijk geworden, dat we het ons in Europa niet kunnen veroorloven om te doen alsof het niet bestaat. Ook tijdens de volgende presidentsverkiezingen zal het een bepalende rol spelen.

Pers