Leopold I

Gita Deneckere

Introductie

Leopold I

Leopold I

Gita Deneckere
Paperback: 20,99

De eerste koning van Europa Leopold von Saksen-Coburg-Saalfeld was een kind van zijn tijd. Een romantische adelborst die opgroeide met een roeping tot grandeur. Na het Congres...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's768
UitvoeringPaperback

Gita Deneckere (1964) is hoogleraar sociale geschiedenis vanaf 1750 aan de Universiteit Gent. Ze publiceerde onder meer Sire, het volk mort. Sociaal protest in België 1831-1918 en...

Gita Deneckere

Samenvatting

De eerste koning van Europa

Leopold von Saksen-Coburg-Saalfeld was een kind van zijn tijd. Een romantische adelborst die opgroeide met een roeping tot grandeur. Na het Congres van Wenen in 1815 zag Leopold een stralende toekomst aan de zijde van de Britse kroonprinses door een tragische speling van het lot aan zijn neus voorbijgaan. Nadat hij de Griekse troon had geweigerd, werd hij in 1831 ‘democratisch' tot koning der Belgen verkozen. Leopold I speelde zijn rol met verve. Voor zijn tijdgenoten in binnen- en buitenland was hij een toonbeeld van de moderne monarch.

Op basis van Leopolds persoonlijke brieven tekent Gita Deneckere het portret van een melancholische vorst die als geen ander het persoonlijke met het politieke wist te verweven. Door zijn ogen kijkt ze naar de geschiedenis van Europa in verandering.

Pers