Pieter Paul Rubens. Brieven

Leen Huet

Introductie

Pieter Paul Rubens. Brieven

Pieter Paul Rubens. Brieven

Leen Huet
E-book: 9,99

Pieter Paul Rubens. 1577-1640. Kunstenaar, diplomaat, zakenman. De vader van de Vlaamse barok was een kind van zijn tijd. Maar wie was die temperamentvolle man echt? Pieter...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's440
UitvoeringEbook

Leen Huet (1966) heeft de brieven van Rubens samengebracht, vertaald en voorzien van een nawoord en van illustraties. Huet schreef, samen met Jan Grieten, veelbesproken boeken over...

Leen Huet

Samenvatting

Pieter Paul Rubens. 1577-1640. Kunstenaar, diplomaat, zakenman. De vader van de Vlaamse barok was een kind van zijn tijd. Maar wie was die temperamentvolle man echt?

Pieter Paul Rubens. Brieven bevat een keuze uit de boeiende correspondentie van de schilder. Hij schrijft vrijuit over zijn liefde voor de oudheid, zijn kunstverzameling, zijn fraaie huis, de organisatie van zijn atelier, over vredesonderhandelingen en spionage. Niets menselijks was Rubens vreemd. Hij is op zijn best wanneer hij in zijn hart laat kijken en over zijn privéleven schrijft : over zijn kinderen, de dood van zijn eerste vrouw, zijn redenen om opnieuw te huwen.

Rubens schreef brieven in het Italiaans, Frans, Engels en Nederlands. Hij schreef ze ‘in het zadel’ of ‘staande op één been’. Al schrijvend en causerend bleef hij steeds de volmaakte gentleman in een door oorlogen en complexe politieke verhoudingen getekend Europa. In deze brieven komt hij naar voren als een realistisch, gevoelig en wijs mens die ook ons nog veel te vertellen heeft.

Pers