Raymond van het Groenewoud

Martin Heylen

Introductie

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud

Martin Heylen
Gebonden: 24,95

Van alle Nederlandstalige singer-songwriters is hij de grootste: Raymond van het Groenewoud. Generatie na generatie schenkt hij een soundtrack. Met zijn liedjes versiert, versmacht, verschalkt hij ons....Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's304
UitvoeringGebonden

Martin Heylen (1956) is al dertig jaar journalist, schreef o.a. voor Humo en maakt programma’s bij het productiehuis Woestijnvis. Voor Man bijt hond maakte hij onder meer...

Martin Heylen

Samenvatting

Van alle Nederlandstalige singer-songwriters is hij de grootste: Raymond van het Groenewoud. Generatie na generatie schenkt hij een soundtrack. Met zijn liedjes versiert, versmacht, verschalkt hij ons. En zodra hij op een podium stapt, reikt zijn schaduw tot ver voorbij zijn grote helden. Die man, dat monument spreekt in Raymond van het Groenewoud. In mijn hoofd vrijuit over wat hem drijft. Aan de hand van de tien belangrijkste thema's in het leven van de zanger noteert Martin Heylen in evenveel hoofdstukken het relaas van een man die het juiste ritme nooit zal missen. Bij elk thema koos Raymond een toepasselijk lied uit zijn repertoire en nieuwe nummers, wat tot een unieke cd leidde. Heylen en Van het Groenewoud voelen elkaar perfect aan. Hun samenzwering levert een even subtiel als aangrijpend boek op. Nu eens baldadig en brutaal, dan weer suikerzoet en melancholisch: uw applaus voor Raymond van het Groenewoud.

Martin Heylen (1956) is al dertig jaar journalist, schreef o.a. voor Humo en maakt programma's bij het productiehuis Woestijnvis. Voor Man bijt hond maakte hij onder meer spraakmakende reisreportages door de VS, Siberië en China. Hij is de auteur van de veel gelauwerde reeks ‘Terug naar Siberië' en van ‘God en klein Pierke'.

Pers