Revisor 14

Revisor

Introductie

Revisor 14

Revisor 14

Revisor
Paperback: 12,50

‘Wij zwegen.’ In het openingsverhaal van dit nummer, van de Chileens-Amerikaanse schrijver Ariel Dorfman, is het zonnig ‘alsof de winter nooit zou komen, alsof er nooit honden...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's64
UitvoeringPaperback

Samenvatting

'Wij zwegen.' In het openingsverhaal van dit nummer, van de Chileens-Amerikaanse schrijver Ariel Dorfman, is het zonnig 'alsof de winter nooit zou komen, alsof er nooit honden zouden blaffen naar voorbijdenderende tanks', en gaat een klas in verzet. Dorfmans verhaal en het daaropvolgende, van debutant Florimond Wassenaar, lijken paradoxaal genoeg te stellen dat zwijgen effectief is. Hun engagement is universeel, maar actueler en indringender dan het intiemere, persoonlijkere engagement van de andere schrijvers in dit nummer. Vaak gaan deze verhalen over een jongen en een meisje, hun geheimen en de buitenwereld die inbreekt - en hen breekt. Slechts een enkele keer, zoals in Richard de Nooys afsluitende, en online voortgezette bijdrage, slagen ze erin hun dromen intact te houden. Maar telkens verrassen ze, door wreedheid of tederheid – of omstandigheden.

Zoals, terzijde, onze auteurs ons verrasten: Florimond Wassenaar, Oscar Spaans, Rinske Kegel, Jens Meijen, Anne-Fleur van der Heiden en Joke Neylen hebben nog geen boek gepubliceerd. Dit nummer is een van hun eerste, veelbelovende stappen. Met nieuw werk van Naomi Rebekka Boekwijt, Anne Eekhout, Bert Natter, Richard de Nooy en Ariel Dorfman is het februarinummer 2017 compleet.