Samen voor ons eigen

Dirk Draulans

Introductie

Samen voor ons eigen

Samen voor ons eigen

Dirk Draulans
Paperback: 20,99

Samen voor ons eigen: sociaal gedrag van de prehistorie tot de FacebookgeneratieDe mens is de slimste diersoort die ooit op aarde heeft geleefd. Maar hoe meer we...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's320
UitvoeringPaperback

Dirk Draulans (1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de...

Dirk Draulans

Samenvatting

Dirk Draulans dringt door tot de kern van ons gedrag

De mens is de slimste diersoort die ooit op aarde heeft geleefd. Maar hoe meer we leren over onszelf, hoe minder we begrijpen. In Samen voor ons eigen gaat bioloog en journalist Dirk Draulans op zoek naar de oorzaken en patronen van het menselijk gedrag.

Zijn we veroordeeld om door het leven te gaan als botte egoïsten? Of moeten we ons meer bewust zijn van onze drang om toch te zorgen voor elkaar? En hoe komt het toch dat we elkaars gedrag zo slecht kunnen inschatten? 10.000 jaar geleden waren er 6 miljoen mensen, vandaag 7 miljard. 10.000 jaar geleden was de wereld onoverzichtelijk groot, vandaag brengt Facebook ons in realtime in contact met mensen op alle continenten. We hebben ons met succes aangepast aan de groeiende complexiteit van ons sociale leven. Dirk Draulans beschrijft hoe dat in zijn werk is gegaan en komt tot verrassende conclusies.