Václav Havel

Michael Zantovsky

Introductie

Václav Havel

Václav Havel

Michael Zantovsky
E-book: 9,99

De definitieve biografie van een van de grote leiders van de twintigste eeuw Wie het verhaal van de Europese twintigste eeuw wil vertellen, kan niet om Václav...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's608
UitvoeringEbook

Michael Žantovský (1949) is naast ambassadeur van Tsjechië in Groot-Brittannië ook politicus, auteur, journalist, tekstschrijver en psycholoog. Žantovský werkte sinds 1990 nauw samen met de Tsjechische president...

Michael Zantovsky

Samenvatting

De definitieve biografie van een van de grote leiders van de twintigste eeuw

Wie het verhaal van de Europese twintigste eeuw wil vertellen, kan niet om Václav Havel heen, de laatste president van Tsjecho-Slowakije en de eerste van Tsjechië. Iconoclast en intellectueel, artiest en mensenrechtenactivist, president en revolutionair, Havel was het allemaal. Een constante in zijn bewogen leven: hij bleef altijd trouw aan zichzelf.

Havel bewandelde een onwaarschijnlijk pad. Als jongen uit een rijke familie werd hij in de jaren 1940 benadeeld door het communistische regime. Toch ontpopte hij zich tot een succesvolle theatermaker en essayist. Door zijn scherpe kritiek op het regime, vooral tijdens de Praagse Lente, werd hij meer dan eens gecensureerd en belandde hij steeds opnieuw in de gevangenis. Maar Havel liet zich de mond niet snoeren. In 1989 werd hij de charismatische en welbespraakte leider van de vreedzame Fluwelen Revolutie. In de veertien jaren die daarop volgden, was hij president, en zag hij zijn land uit elkaar vallen. Ook na zijn politieke carrière bleef hij de vrede verdedigen, tot zijn dood in 2011.

Naast hem stond al die tijd Michael Žantovský, Havels woordvoerder en adviseur. Die beschrijft op een meeslepende en persoonlijke manier het leven en de visie.