Voorstellingen

Hugo Koolschijn

Introductie

Voorstellingen

Hugo Koolschijn
Paperback: 24,99

Hugo Koolschijn is zesentwintig als zijn toneelcarrière aanvangt. In zijn zware, bevindelijke kring, bestierd door de illustere ‘dominee P’ die eerder al in Knielen op een bed...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's272
UitvoeringPaperback

Hugo Koolschijn (1946) is acteur. Hij debuteerde in 1972 bij toneelgezelschap De Appel en maakt sinds de oprichting deel uit van Toneelgroep Amsterdam. In het voorjaar van...

Hugo Koolschijn

Samenvatting

In 1972 debuteerde Hugo Koolschijn bij toneelgezelschap De Appel en maakt sinds de oprichting deel uit van Internationaal Theater Amsterdam. Hij speelt onder meer in Scènes uit een huwelijk, Uit het leven van marionetten, Oedipus, The Fountainhead en De kersentuin.

Hugo Koolschijn (1946) beleeft sinds decennia een rijke carrière als acteur, maar zelfs nu nog is hij niet verlost van het gevoel geen bestaansrecht te hebben. Opgevoed in een zware bevindelijke kring was een keuze voor theater allerminst vanzelfsprekend. Zijn talent en verbeelding brachten hem op vele podia en uiteindelijk naar het Internationaal Theater Amsterdam. Desondanks blijft hij geplaagd door de onmacht uit te leggen door welke angstaanjagende voorstellingen hij nog steeds wordt gehinderd; het is de grond van zijn memoires over zijn toneelleven. Het boek is een cultuurgeschiedenis en tegelijkertijd een eerbetoon aan een paar bijzondere vrienden.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader