De Bezige Bij

1 november verschijnt Het geheim van Marten Toonder

Op 1 november verschijnt in een eenmalige, gelimiteerde oplage Het geheim van Marten Toonder, geleverd in een luxe cassette. Het geheim van Marten Toonder wordt in groot formaat vervaardigd door Joh. Enschedé Amsterdam, specialist in hoogstaande en complexe drukprocedés. De uitgave – boek en cassette – wordt vormgegeven door Kjeld de Ruyter van ontwerpbureau Puntspatie, de samenstelling en beeldredactie is in handen van Willem Feltkamp, directeur van de Toonder Compagnie. Het geheim van Marten Toonder is de eerste co-productie Uitgeverij De Bezige Bij en Uitgeverij JEA.

In Het geheim van Marten Toonder volgt samensteller Willem Feltkamp de wording van de kunstenaar vanaf zijn vroegste jeugdtekeningen. Er blijkt verrassend veel bewaard gebleven, waaronder een schat aan nooit eerder getoond materiaal. Hiermee krijgen we een uniek inzicht in het brein van multitalent en visionair Marten Toonder. Wim Hazeu, biograaf van Marten Toonder, schreef een nawoord. Naast het boek bevat de exclusieve cassette een uniek cliché (inclusief echtheidscertificaat) en een dvd met bijzonder documentairemateriaal.

Van 1 tot en met 30 september hebben lezers via de website hetgeheimvanmartentoonder.nl de exclusieve mogelijkheid om zelf het originele cliché in de cassette uit te zoeken. Dit betekent dat de lezers zelf het cliché kunnen kiezen dat bij de officiële verschijning in hun bestelde exemplaar van de cassette zit. Uit een aantal verhaallijnen is een gelimiteerde oplage van 1500 clichés beschikbaar. De clichés – waarvan er 1000 zijn vrijgegeven uit het archief van Marten Toonder – zijn gebruikt voor het drukken van de Bommelstrip in NRC Handelsblad. Van elk cliché bestaat er slechts één.

 

Mobiele versie afsluiten