De Bezige Bij

10 september: lezing in SPUI25 met Stefan Hertmans

Op 10 september organiseert SPUI25 i.s.m. De Bezige Bij een avond naar aanleiding van het verschijnen van Oorlog en terpentijn, de nieuwe roman van Stefan Hertmans.

Stefan Hertmans zal in gesprek gaan met Paul Scheffer over de levens van hun grootvaders, die respectievelijk het verhaal van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog tastbaar maken.

Oorlog en terpentijn is het aangrijpende verhaal van zijn grootvader, wiens leven werd getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde; in zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst.

Dit najaar verschijnt Alles doet mee aan de werkelijkheid. Herman Wolf (1893-1942) van Paul Scheffer. Scheffer schetst het levensverhaal van zijn grootvader Herman Wolf, een bekende filosoof in de jaren twintig en dertig. Mede op basis van zijn niet eerder gepubliceerde correspondentie met Thomas Mann en Stefan Zweig wordt een indringend beeld gegeven van een generatie die werd overvallen door de opkomst van Hitler.

Locatie: SPUI25, 17.00 – 19.00 uur. Entree is gratis, aanmelden is verplicht, via www.spui25.nl. Meer informatie vindt u hier.

Mobiele versie afsluiten