Op 14 mei organiseert Vlaams Cultuurhuis De Brakke grond de Nacht van de Europese literatuur. O.a. Peter Terrin en Manon Uphoff werken mee aan dit programma.

‘Mehr Licht’ zijn de beroemde laatste woorden van Goethe. Met dit citaat in het achterhoofd schreven negen schrijvers uit negen landen een verhaal, een essay of een ander stuk proza. Zij gaan in gesprek o.l.v. Margot Dijkgraaf en Jeroen van Kan. De teksten worden muzikaal en theatraal bewerkt door Bas van Rijnsoever en kompanen. De voertaal van deze avond is Engels.

Peter Terrin schreef theater, verhalen en romans. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie. De roman haalde ook de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en The Irish Times riep het boek uit tot een van de beste romans van het jaar. Met Post Mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs. Zijn werk is veelvuldig vertaald. Op 8 mei verschijnt zijn nieuwste roman Monte Carlo.

Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte, die op de shortlist van de AKO Literatuurprijs terechtkwam. Daarop volgde drie romans, drie verhalenbundels en twee novellen. De roman Gemis stond op de shortlist van de Libris Literatuurpijs. Voor de novelle De ochtend valt kreeg Uphoff de Opzij Literatuurprijs. in 2013 verscheen de verhalenbundel De zoetheid van geweld.

Voor meer informatie en kaarten klik hier.