Nieuws / 18 – 20 maart: Schrijver Kevin Dutton in Nederland

11.03.2014

18 – 20 maart: Schrijver Kevin Dutton in Nederland

Schrijver en professor Kevin Dutton is van 18 maart tot en met 20 maart in Nederland. De beroemde psycholoog geef lezingen over zijn boek De lessen van de psychopaat. In samenwerking met Studium Generale spreekt Dutton dinsdag 18 maart in Groningen, 19 maart in Eindhoven en 20 maart in Leeuwarden.

De lessen van de psychopaat
De aanduiding psychopaat roept onmiddellijk associaties op met seriemoordenaars, verkrachters, zelfmoordterroristen en gangsters. Maar stel dat de psychopaat die je huis in brand steekt in een andere setting tevens degene zou kunnen zijn die je van de verdrinkingsdood redt? Psychopaten zijn onverschrokken, zelfverzekerd, charismatisch en gefocust. Ze bezitten eigenschappen die ze delen met mensen die maatschappelijk juist heel succesvol zijn, zoals CEO’s, bankiers, oorlogshelden, filmsterren, rechters en advocaten. We kunnen veel leren van psychopathologie. Naast huiveringwekkende beschrijvingen van verscheidene psychopaten, bevat dit boek een klinische test waarmee de lezer zelf kan vaststellen of hij/zij behept is met psychopathologische karaktereigenschappen.

Meer over de auteur

Kevin Dutton

Kevin Dutton is als docent psychologie verbonden aan het St Edmund’s College in Cambridge. Hij doet onderzoek naar conflictbeheersing en -oplossing. Zijn artikelen verschijnen in de meest gerenommeerde internationale tijdschriften, zoals Journal of Experimental Psychology en Cognition and Emotion. Bij De Bezige Bij verscheen in 2010 zijn spraakmakende Flipnosis, over doortastend optreden in extreme situaties.

Kevin Dutton

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020