De Bezige Bij

Hagar Peeters' Malva op shortlist Fintro Literatuurprijs

Hagar Peeters staat met haar roman Malva op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs bekend gemaakt. Dat werd dinsdag 6 april bekend gemaakt in het Vlaamse radioprogramma De ochtend. Uit twintig longlisttitels maakte jury, bestaand uit Edith Aerts, Guinevere Claeys,  Danny Theuwis, Jeroen van Kan en Bart Vanegeren, een selectie van vijf kanshebbers. Naast Peeters’ Malva zijn de volgende auteurs en boeken genomineerd:

Uit meer dan 400 ingezonden titels koos de vakjury begin maart twintig kanshebbers, veertien romans en zes literaire non-fictiewerken, waaronder Chris de Stoop – Dit is mijn hof, Philip Huff – Het verdriet van anderen, Yves Petry – Liefde bij wijze van spreken en Willem Otterspeer – De zanger van de wrok. Op 5 juni wordt de winnaar gekozen. De uitreiking wordt live uitgezonden op CANVAS.

De Fintro Literatuurprijs 2016 (voorheen de Gouden Boekenuil) is de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen en bestaat uit een Prijs van de Vakjury en een Prijs van de Lezersjury. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een kunstwerk van Nick Ervinck en 25.000 euro, de Prijs van de Lezersjury is goed voor 2.500 euro en een Montblanc pen.  Alle boeken op de shortlist kunnen de Prijs van de Vakjury winnen of de Prijs van de Lezersjury. Of beide. In 2015 won Mark Schaevers met zijn boek De orgelman.

Mobiele versie afsluiten