De Bezige Bij

30 mei: Letteren &cetera met Tommy Wieringa

Tijdens Letteren &cetera interviewt Letterenfonds-directeur Pieter Steinz iedere maand drie auteurs – die op verschillende manieren door het Fonds gesteund worden – in Spui25 te Amsterdam. Op donderdag 30 mei zijn schrijver Tommy Wieringa en de graphic novelist Typex zijn te gast. De avond vindt plaats in SPUI25.

Op donderdag 30 mei interviewt Pieter Steinz allereerst de Librisprijswinnaar Tommy Wieringa. Zijn bekroonde roman Dit zijn de namen, die deels werd geschreven met een beurs voor het NIAS, is dit jaar een van de belangrijkste titels bij de Letterenfonds-promotie van Nederlandse literatuur in het buitenland. Wat maakt de roman – over een groep vluchtelingen en een politiecommissaris die hunkert naar een joodse identiteit – rijp voor een internationaal succes? Hoe past Dit zijn de namen in het oeuvre van de auteur van Joe Speedboot en Caesarion? Welke literaire rolmodellen had Wieringa voor ogen bij het schrijven?

Ook graphic novelist Typex, die onlangs de getekende biografie Rembrandt publiceerde, is te gast, evenals journaliste Marja Pruis van De Groene Amsterdammer.

Aanvang 17.00. Toegang gratis, reserveren verplicht via de website van SPUI25. Het programma duurt tot 18.30.

Mobiele versie afsluiten