Onlangs verscheen Miavoye, een liefdesverklaring van Koen Peeters, Pascal Verbeken, Peter Holvoet-Hanssen en Koen Broucke aan de dichter Paul van Ostaijen. Ze gingen op bedevaart naar zijn sterfplaats, zijn laatste rustplaats, zijn stamcafé, en maakten daarvan een ontroerend reisboek dat ook een bloemlezing is.

Naar aanleiding van de verschijning van Miavoye presenteren Rob Waumans en Ivo Victoria op 4 november een speciale editie van Waumans & Victoria´s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel in het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. In een intieme setting nemen ze het publiek mee in het verhaal achter het boek.

De show zal volledig in het teken staan van Paul van Ostaijen. Speciaal hiervoor wordt De Brakke Grond omgevormd tot Van Ostaijens stamkroeg De Hulstkamp. Aan de tap worden de diverse perioden in Van Ostaijens leven behandeld. Zo schuift Spinvis aan om de muzikale kant van Van Ostaijen te belichten – in woord en muziek. Ilja Leonard Pfeijffer spreekt over het branietrappende karakter van Van Ostaijen en stelt een hedendaags equivalent voor. Matthijs de Ridder geeft een kort interactief college over het experimentele werk van Van Ostaijen. Milena Haverkamp, de vaste sidekick van Waumans en Victoria, betovert het publiek met haar mooie bewerkingen van Van Ostaijens gedichten.

Aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur.
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Bekijk hier de trailer van Miavoye.