Op uitnodiging van onze huidige writer-in-residence Joost de Vries komt schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra naar de Van Eyck. Op woensdag 6 juli om 20.00 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker, journalist, schrijver en dichter. In 2010 kwam haar dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs. In 2012 debuteerde Van Heemstra met de roman De laatste Aedema. In 2014 verscheen haar meest recente poëziebundel Meer hoef dan voet.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Joost de Vries verblijft drie maanden aan de Van Eyck als writer-in-residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.