Op 15 december van 20:00-21:30 uur zal A.F.Th. van der Heijden in gesprek gaan met Maarten Asscher over het afgelopen jaar, dat voor hem in het teken stond van de verfilming van Tonio en het verschijnen van zijn nieuwe roman Kwaadschiks. Een bespiegelend gesprek om 2016 af te sluiten.

Dit jaar werd A.F.Th. van der Heijden 65 jaar en verscheen het zesde deel van De tandeloze tijd: Kwaadschiks. In oktober was de verfilming van Tonio door regisseur Paula van der Oest te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het gesprek met Maarten Asscher zal onder andere gaan over de doorwerking van het oeuvre van A.F.Th. van der Heijden in publieke respons, maar ook in de vorm van verfilmingen, en zijn ideeën over de verschuivingen in de wereld van vandaag, en zijn gedachten over de rol en de plaats van het schrijverschap  in onze tijd. Er is gelegenheid voor vragen uit het publiek.

Over de sprekers

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht en is de auteur van een groot en breed opgezet oeuvre waarin twee grote romancycli de essentie vormen: De tandeloze tijd en Homo duplex. Kwaadschiks is zijn recentste roman. Voor zijn werk kreeg hij vele literaire prijzen (waaronder de P.C. Hooftprijs). Van der Heijden is lid van de Akademie van Kunsten.

Maarten Asscher (1957) is schrijver en directeur van de Athenaeum Boekhandel, die dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert. Zijn recentste boeken zijn de essaybundel Appels en peren. Lof van de vergelijking (2013) en Het uur der waarheid. Over de gevangenschap als literaire ervaring (2015). Asscher schrijft een wekelijkse column in het Financieel Dagblad.

Willem van Ewijk (1987) draagt een column voor. Van Ewijk is journalist en redacteur van Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Eerder werkte hij voor de Volkskrant en schreef hij vanuit Parijs voor onder meer De Groene Amsterdammer en De Nieuwe Pers.

Locatie: Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam
Datum en tijd: Donderdag 15 december van 20:00-21:30 uur
Telefoonnummer: +31 (0)20 525 8142

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.