Tijdens de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs aan A.F.Th. van der Heijden op donderdag 30 mei a.s. zal de auteur tevens zijn nieuwe roman De helleveeg presenteren. De roman zal vanaf 6 juni in de Nederlandse boekhandels verkrijgbaar zijn.

In De helleveeg keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor en de personages van zijn vermaarde cyclus De tandeloze tijd. We maken kennis met Albert Egberts’ tante Tiny, die behalve met smetvrees ook behept is met een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf vader geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen. Met zijn majestueuze beheersing van de stof voert Van der Heijden ons zijn vertrouwde, levendige universum binnen.
De helleveeg is een even geestige als schrijnende roman. Van der Heijden levert opnieuw het bewijs van de vitaliteit en kracht van zijn schrijverschap.

A.F.Th. van der Heijden debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. Hij werkt aan twee romancycli: De tandeloze tijd en Homo duplex. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn enige zoon, die werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2012 en de NS Publieksprijs 2012.

‘Van der Heijden heeft de tijd waarin wij nu leven en lezen, taal en betekenis gegeven.’ – Juryrapport P.C. Hooft-prijs

De helleveeg
Uitgeverij De Bezige Bij
Ca. 240 pagina’s | Prijs: Paperback: €18,50 | Gebonden: €22,50 | E-book: €14,99